Челси и Арсенал не успяха да си вкарат гол – 0:0 през първото полувреме на дербито от петия кръг на Висшата лига, който се игра на „Стамфорд Бридж“.

Педро Родригес се опита да изненада Петър Чех с удар от разстояние в 3-та минута, но вратарят на Арсенал внимаваше и спаси.

Ектор Бейерин центрира опасно в наказателното поле на Челси в 16-та минута, след което Дани Уелбек стреля с глава от границата на вратарското наказателно поле, но встрани от десния стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Минута по-късно Аарън Рамзи изведе Ектор Бейерин зад гърба на защитата на Челси, а след това той подаде към Александър Лаказет, който стреля, но Тибо Куртоа успя да спаси.

Сеад Колашинац отправи хубав далечен удар в 20-та минута, но Тибо Куртоа внимаваше и спаси.

Франсеск Фабрегас пусна впечатляващ извеждащ пас зад отбраната на Арсенал към Педро Родригес, който напредна и остана сам срещу Петър Чех, но вратарят успя да спаси удара му.

Виктор Моузес центрира в наказателното поле на Арсенал в 23-та минута, след което Алваро Мората стреля с глава, но неточно в аут.

Гранит Джака отправи далечен удар в 32-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Арсенал направи много сериозен пропуск в 41-та минута, когато Алекс Иуоби подаде към Аарън Рамзи, който навлезе в наказателното поле на Челси, финтира Сесар Аспиликуета и стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Тибо Куртоа. След това отбитата топка се озова в Александър Лаказет, но той стреля много неточно над напречната греда в аут.