Хосеп Гуардиола и Антонио Конте се изправят един срещу друг за първи път като мениджъри. Манчестър Сити посреща Челси в големия сблъсък от 14-ия кръг на Премиършип в битка за първото място.

Гуардиола и Конте са пълен контраст в представянето си край тъчлинията. Пеп постоянно мисли как да надвие своя съперник, докато Антонио е пълен със страст, емоция и влиза в ролята на диригент на своя отбор.

За Пеп нещата започнаха повече от добре и Манчестър Сити постигна десет поредни победи. Загубата от Тотнъм през октомври показа слабостите в играта на „гражданите“. Последваха тежко поражение от Барселона в Шампионска лига и отпадане от градския съперник Юнайтед за Купата на Лигата. Манчестър Сити все пак успя да се съвземе и е в поредица от шест мача без загуба.

Челси спечели първите си четири мача под ръководството на Антонио Конте. Загубите от Ливърпул и Арсенал шокираха лондончани. След трите допуснати гола в рамките на 45 минути на „Емирейтс“ Конте промени схемата на игра на отбора на 3-4-3, а с това донесе успехите на „Стамфорд Бридж“. Няма съмнение, че Челси е различен отбор след направените промени. „Сините“ са в серия от седем поредни победи, като в шест от тези мачове тимът не допусна попадение.