Халфът на Арсенал и Англия – Деклан Раймс призна, че трансферната му сума от 105 милиона паунда е сюрреалистична, но самият той не отделя прекалено много внимание на нея. След като изведе Уест Хем до трофея от Лига на конференциите през миналия сезон, 24-годишният полузащитник стана най-скъпият британски футболист в историята, след като лондончани дадоха въпросните пари за него.

Предишният рекорд на Арсенал се държеше от Никола Пепе, който пристигна за 72 милиона британски лири от френския Лил през лятото на 2019-а година. Райс, който е юноша на Челси и бе искан от двата манчестърски отбора, има два гола и две асистенции в първите си 18 мача за Арсенал, като е започвал от първата минута във всеки един от тях.

„Когато вървяха преговорите, аз бях много нервен заради цената. Това е нормално. Все пак съм човек и са платили за мен 105 милиона. Не се усеща нормално. Все пак това е цената за това, което сторих в Уест Хем и на толкова са ме оценили“, каза Райс пред Daily Mail.

“Подписвайки с Арсенал, си казах, че просто трябва да бъда Деклан Райс – себе си, да не правя нищо различно. Първите три седмици от лятната подготовка бяха много тежки за мен поради промените. Когато започнеш нова работа, ти е нужно време да се установиш добре. Не мисля за трансферната сума. Просто искам да играя и да давам най-доброто от себе си. Не искам нищо друго да ми влияе и не го позволявам“, сподели халфът.