Само няколко часа, след като подписа с Арсенал Денис Суарес даде и първото си интервю, в което не спести суперлативите си за Унай Емери.

Данис Суарес премина като преотстъпен до края на сезона от Барселона в Арсенал. Мениджърът на английския клуб работи заедно с 25-годишния халф в Севиля. През настоящата кампания футболистът има само няколко мача с екипа на Барса.

„На първо място искам да благодаря. Много се радвам, че съм тук и се присъединявам към Арсенал. Работих усилено, за да дойда тук. Най-после съм тук и съм наистина щастлив”, сподели в първото си интервю като играч на Арсенал Денис Суарес.

„Имам много добри отношения с Унай Емери. Прекарах с него една година в Севиля, когато спечелихме Лига Европа. Мисля, че той е един от най-взискателните треньори и един от най-добрите в света в момента. Наистина съм щастлив, че ще имам шанса да работя с него отново и се надявам, че останалата част от сезона ще бъде успешна за мен.”

„Унай Емери е страхотен треньор. Това беше в първата година, в която играх футбол на елитно ниво – първата ми година в елита. Благодарение на него подобрих играта си много. Наистина ми помогна много. Мисля, че той беше основната причина да се върна в Барселона, след като бях под наем”, коментира още Денис Суарес.

Договорът на полузащитника с каталунците беше продължен до лятото на 2021 година. Арсенал заема петото място във Висшата лига в Англия. Суарес познава отлично живота на острова след престоя си като тийнейджър в Манчестър Сити.

„Разговарях с Ектор Бейерин. Той ми написа съобщение, когато в пресата започнаха да излизат слухове, че ще се присъединя към Арсенал. Надявам се, че той ще се възстанови възможно най-бързо, защото бих искал да играя с него.”

„Дойдох тук, за да играя възможно най-много, да се опитам да помогна на отбора да се класира за Шампионската лига. Искам да спечеля Лига Европа и с Арсенал – защо не?” – завърши новото попълнение на тима.