Отборите на Арсенал и Саутхемптън се победиха, завършвайки при резултат 1:1 в пореден мач от програмата на 13-тия кръг на Висшата лига. За гостите резултата откри бившото крило на Арсенал, Тио Уолкот. В началото на второто полувреме домакините изравниха след попадение на Пиер-Емерик Обамеянг. Само минути по-късно обаче "артилеристите" останаха с 10 след изгонването на Габриел. В последния половин час обаче "светците" не успяха да намерят път покрай Бернд Лено. 

След доста равностойно и мудно начало на мача, "артилеристите" стигнаха до първия си удар в мача в 16-та минута. Еди Нкетия навлезе навътре към вратата на гостите отляво и стреля слабо по земя, право в ръцете на Алекс Макарти. 

Само две минути по-късно обаче нещата обаче отново влязоха в познатото за домакините русло. Че Адамс беше намерен с пас между линиите, успя да се завърти под натиск от бранител и намери бившия играч на домакините - Тио Уолкот, който не сбърка сам срещу Лено за 1:0. 

Арсенал постепенно стана по-агресивен като отбор и в 38-та минута дойде и първата по-сериозна намеса на стража на гостите. Букайо Сака напред по левия фланг, след което преодоля пазача си и центрира остро. Топката се отклони в крак на играч на гостите и само добрата намеса на Макарти предотврати изравняване. 

Четири минути по-късно Никола Пепе опита мерника си от движение, но топката попадна право в ръцете на вратаря на "светците". 

В 52-та минута, все пак, усилията на Арсенал дадоха своя резултат. След страхотен индивидуален на Букайо Сака, топката стигна до крака на Нкетия, който изведе Пиер-Емерик Обамеянг, а габонецът най-после се отпуши, за да изравни резултата.

Точно, когато изглеждаше, че домакините може да се пресегнат да атакуват всички три точки, играч от отбора на Микел Артета за кой ли път си изкара червен картон. Габриел Магаляеш влезе необмислено в краката на Тио Уолкот, а главният съдия не се поколеба да покаже втори жълт, съответно и червен картон. 

В 70-та минута гостите за малко да видят резултат от сериозния си натиск. Ориол Ромео изведе резервата Нейтън Редмънд, който сам срещу Лено от трудна ситуация успя да уцели само горната греда. 

Натискът се усили максимално пред вратата на Бернд Лено, но сплотената игра в отбрана на домакините успя да предотврати сигурни попадения в поредица от случаи, а Нейтън Редмънд видя как два негови удара преминаваха в страни. 

Така "светците" продължават да са трети във временното класиране на Висшата лига, докато Арсенал остана едва 15-ти със само 14 пункта от 13 мача. 

Арсенал - Саутхемптън 1:1

0:1 - Тио Уолкот (18)

1:1 - Пиер-Емерик Обамеянг (53)

Ето и стартовите състави на двата тима:

Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс, Холдинг, Габриел, Тиърни, Себайос, Елнени, Сака, Пепе, Обамеянг, Нкетиа 

Саутхемптън: Маккарти, Уокър-Питърс, Беднарек, Вестергор, Бертранд, Армстронг, Уорд-Праус, Ромеу, Уолкот, Адамс, Ингс