Стадионът на Арсенал „Емирейтс“ вече повече от месец се радва на седем нови ослепителни транспаранта, които опасват фасадата на съоръжението. В резултат на продължителни консултации и разговори между феновете на лондончани, ръководството на клуба, легенди и художници, тези творби превърнаха външната страна на стадиона в огромна впечатляваща галерия.

Един симпатичен детайл, който дълго време убягваше, накара феновете в социалните мрежи да се зарадват на закачливата идея на авторите.

Официалният клубен талисман, който представлява динозавър, беше „подпъхнат“ умело в жълта панделка на едно от от оръдията на големия транспарант.

Този забавен детайл отне известно време да бъде забелязан, но когато се случи, феновете на Арсенал в социалните мрежи обърнаха сериозно внимание на закачката. Вече разкрит той се радва на голям интерес.

Гънързаурус (Gunnersaurus) се появява за първи път на двубой между Арсенал и Манчестър Сити на 20 август 1993 година - на предишния стадион на лондончани „Хайбъри“. До днес той е неизменна част от клуба. Талисманът се превърна в любимец, тъй като привържениците се наслаждават на чистата радост и доброто настроение, които разпространява.

Вероятно и затова Гънързаурус вече може да се види на големия плакат, близо до годината на основаване на клуба 1886, гравирана върху оръдието.

Транспарантът, опънат на стадиона, има за цел да провъзгласи славната история и постиженията на Арсенал през 136-те години на съществуване. Той е разположен близо до входовете за гостуващи привърженици и най-вероятно затова е отнело толкова време да бъде забелязан динозавърът в екип на Арсенал.

Талисманът на Арсенал

източник: Gulliver/Getty images