Мениджърът на Арсенал Унай Емери бе снабден с добри новини часове преди дуела с Манчестър Юнайтед от Премиър лийг. Бранителят Начо Монреал не бе част от състава на „топчиите” от успеха над Фулъм с 5:1 в началото на октомври.

Неговата липса принуди треньорския щаб на „артилеристите” на няколко пъти да прекроява защита, като дори в последните си две шампионатни срещи тимът игра с трима в отбрана, докато Сеад Колашинац бе ляв халф-бек.

Въпреки това Емери ще може да използва испанеца в дуела с Манчестър Юнайтед в сряда, след като е тренирал наравно със своите съотборници във вторник. Той имаше проблеми с разтежение, но към този момент не е ясно дали би стартирал на „Олд Трафорд”.

Друг бранител – Шкодран Мустафи, също облекчи страховете от травми, след като участва на заниманието във вторник въпреки, че  беше заменен в 71-ата минута по време на дербито с Тотнъм (4:2) в неделя от Матео Гендузи.

Халфът Гранит Джака няма да бъде на разположение за „топчиите” срещу Юнайтед, тъй като е наказан за една среща заради натрупани пет жълти картона. Очакванията са именно Матео Гендузи да го замени в средата на терена.

„Това е нов мач, ново предизвикателство, което е голямо. Гостуване е и ние сме длъжни да подобрим играта си и покажем характер. Знаем, че трябва да играем още по-задружно, когато сме гости. Смятам, че отборът прави точно това, но гостуването на Манчестър Юнайтед е задължаващо. Много по-голямо предизвикателство е от други мачове. За мен е поредна среща, но определено по-вълнуваща. Трябва да бъдем много силни в сряда”, бяха думите на испанския мениджър преди схватката в сряда.