Играчите на Арсенал ще се завърнат към тренировъчен процес следващия вторник, след като тогава ще изтече срокът, под който футболистите на „артилеристите” ще трябва да се изолират. Това стана факт, след като мениджърът Микел Артета бе тестван положително за COVID-19, което отложи мача на отбора с Брайтън, а последствие всички срещи от Висшата лига на Англия бяха отменен най-рано до 3-и април.

По препоръка всички играчи на отбора, както и треньорският щаб, бяха подложени на 14-дневна изолация от света, след като са били в близък контакт с испанския наставник. Това приключва във вторник и базата на клуба в Колни ще бъде отворена отново и играчите ще тренират за евентуалния си мач срещу Норич Сити на 4-и април.

Артета потвърди, че се чувства все по-добре и е в добро състояние на духа, след като стана ясно, че е заболял. Няколко играчи на отбора бяха предварително поставени под изолация, след като стана ясно, че собственикът на Олимпиакос – Евангелос Маринакис, бе контактувал с футболисти на гърците, които пък отстраниха английския клуб от Лига Европа.