Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака говори за това как можеше да напусне отбора след конфликт с феновете през есента на 2019 година.

"Всички знаят какво се е случило между мен и феновете. Беше труден момент, но може би беше добър, защото станах по-силен от всякога и научих много от тази ситуация. Надявам се и феновете да го направят. Хората започват да ме разбират все повече и повече. През есента бях близо до напускането на клуба, въпреки че преди това се чувствах страхотно в отбора. Откакто Микел Артета е начело се разбира ме чудесно. Той ми помогна да преразгледам ситуацията, даде ми втори шанс и показа доверието му, за което се опитвам да му се отплатя", заяви Джака пред Goal.com.

Джака е капитан на Арсенал от напускането на Лоран Косчиелни през лятото на 2019 година. На 27 октомври 2019 г., по време на мача от 10-ия кръг на английското първенство срещу Кристъл Палас (2:2), швейцарският национал напускайки терена, реагира остро на освиркванията от трибуните, след което хвърли фланелката на клуба заедно с лентата на земята. На 5 ноември Джака престана да извежда Арсенал на терена и ролята му бе поета от Пиер-Емерик Обамеянг. През сезон 2019/20 г. Джака изигра 40 мача за Арсенал, като отбеляза 1 гол и направи 2 асистенции.