Отношенията между Гранит Джака и привържениците на Арсенал са обтегнати в последно време. Затова капитанът на "артилеристите" реши да представи своята гледна точка относно скандала, който се разрази по време на домакинския мач срещу Кристъл Палас.

Двубоят на „Емиратс” завърши при резултат 2:2, а през втората част Гранит Джака бе сменен, като в 61-ата минута, капитанът иронизира феновете на „артилеристите”, които го освиркваха. Нервите на швейцарския национал не издържаха и Джака подкани феновете да го освиркват по-силно, слагайки ръка на ухото си, показвайки, че не ги чува.

Преди минути Джака публикува своето становище във Facebook профила си: 

"След като мина малко време от това, което се случи в неделя, бих искал да ви обясня своята гледна точка. 

Сцените, които се случиха покрай смяната ми, ме докоснаха дълбоко. Обичам този клуб и винаги давам 100% от себе си на и извън терена.

Чувствам, че не съм разбиран от феновете и те продължават да ме тормозят в социалните мрежи с коментари след мачовете. Това продължава последните месеци и наистина ме наранява. Хората казват неща като "Ще ти счупим краката", "Ще убием жена ти", "Надяваме се дъщеря ти да получи рак". Това наистина ме разгневи и достигнах връхната точка в неделя.

В тази ситуация си позволих да реагирам по неуважителен начин към феновете, които подкрепят нашия клуб, нашия отбор и в частност и мен. Това не бе моята цел и съжалявам, ако това е мнението на хората. 

Желанието ми е отново да се върнем към взаимното уважение, към спомените за това защо се влюбихме в тази игра. Нека продължим заедно напред. 

Гранит."