Бившият английски национал Стивън Джерард си позволи да отправи много тежки критики към звездата на Арсенал Месут Йозил след поражението с 0:1 от Стоук Сити. Легендата на Ливърпул бе категоричен, че германският национал съвсем не е най-добрият възможен съотборник.

Арсенал с пробив в преговорите с Йозил

Във втория кръг от Висшата лига „топчиите” показаха другото си лице и след вдъхновяващото 4:3 над Лестър в първия кръг допуснаха загуба на „Британия Стейдиъм”. Хесе Родригес донесе победата на „грънчарите” с гол в дебюта си, а въпросителните останаха за мениджъра на лондончани Арсен Венгер.

Според Джерард един от виновниците за поражението бе плеймейкърът Месут Йозил, който за пореден път имаше пренебрежимо малък принос  в двете фази на играта. „Езикът на тялото му е тревожен”, заяви Джерард. „Когато опонентът държи топката, той не е добър съотборник. В мачовете далеч от дома се влачи, просто не прави достатъчно. Той е заинтересован единствено когато получи топката и се опитва да измисли нещо.”

Артилерийският огън не проби стената на Стоук

„Играчите от световна класа вършат работа и двете фази: помагат на своите съотборници, когато загубят топката. Ясно е, че Йозил не действа така”, допълни Джерард.