Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще напусне клуба в края на сезона, съобщава ексклузивно BBC Sport. Французинът е обявил решението си след среща с борда на директорите на лондончани.

Венгер работи в клуба от „Емиратс“ цели 22 години, а настоящият му контракт изтича в края на следващия сезон. Специалистът обаче е решил да си тръгне година по-рано.

Мениджърът на „артилеристите“ е силно критикуван от феновете на отбора в последно време заради незадоволителните резултати и слабото представяне. Лондончани могат да пропуснат класиране в Шампионската лига за втора поредна година. Единственият шанс да намерят място в най-силния клубен турнир на Стария континент е Арсенал да спечели Лига Европа.

В момента Арсенал се намира на 33 точки зад лидера Манчестър Сити, който има в актива си 87. Лондончани са на точно 33 точки и от последния Уест Бромич Албиън, който е с 21. През миналия сезон Арсенал не успя да се класира в Топ 4 за първи път откакто Арсен Венгер е в клуба.

В момента тимът е на цели 14 пункта зад градския съперник Тотнъм, който е четвърти. До края на надпреварата в Англия остават пет кръга. В Лига Европа Арсенал се изправя срещу испанския Атлетико Мадрид в полуфинален сблъсък.

„След внимателно обмисляне и обсъждане с клуба, смятам, че точният момент да се оттегля е в края на сезона. Благодарен съм, че имах привилегията да работя за клуба толкова много запомнящи се години.“

„Ръководих клуба с отдаденост и почтеност. Искам да благодаря на екипа, играчите, директорите и феновете, които правят този клуб толкова специален. Приканвам феновете ни да застанат зад отбора, за да завършим по най-добрия начин. Искам да кажа на всички, които обичат Арсенал, да ценят ценностите на клуба. Имате моята любов и подкрепа завинаги“, сподели Арсен Венгер, цитиран от официалния сайт на Арсенал.