Според някои от най-добрите във фентъзи играта на Висшата лига Габриел Мартинели от Арсенал може да е същински скъпоценен камък в състава ни. Причината за мнението на Парнил Шетх е представянето на бразилеца в мачовете преди сезона да започне, както и цената на младия футболист в играта (6.0). „Мартинели е задължителна част от тима ми, Арсенал изглежда различен и свеж, а цената му е твърде добра, за да бъде подмината“, разказва Шетх.

Друга от водещите фентъзи фигури във Висшата лига “Pras” смята, че обичайно Мартинели би попаднал в групата на рисковите играчи, заради ротациите, но изрази увереност, че е добър избор, заради количеството минути в подготвителните мачове, както и заради травмата на Емил Смит Роу, който е прекият конкурент за позиция на терена. Очаква се англичанинът да пропусне началото на сезона във Висшата лига.

Джани Бютис пък е на мнение, че Мартинели ще е от изключителна стойност, защото е евтина опция за атакуващ играч от Арсенал. Според него Мартинели вече е показал и добра взаимовръзка със сънародника си Габриел Жезус, така че Бютис ще заложи на двама души от Арсенал в своя тим за първия кръг.

Сезонът във Висшата лига започва в петък, в 22:00 по DIEMA SPORT 2, със срещата на Кристъл Палас и Арсенал. Крайният срок за корекции по състава ви във FPL е 90 минути преди първия съдийски сигнал.