Мениджърът на Арсенал Унай Емери призна, че домакинското поражение от Кристъл Палас е било "голяма възможност", която неговият отбор е изпуснал.

Ако "артилеристите" в неделя бяха записали 11-ата си поредна победа у дома, щяха да излязат на трето място в Премиършип. Възпитаниците на Емери обаче загубиха столичното дерби с 2:3.

Наставникът е разстроен, че Арсенал не е съумял да подобри положението си в таблицата, но продължава да вярва, че отборът му все пак ще си осигури своето място в Шампионската лига за следващия сезон.

"Много съм разочарован, тъй като това бе голяма възможност. Имали сме и други такива и ключови моменти, благодарение на които запазваме шансовете да постигнем приоритетната си цел - участие в Шампионската лига. Но сега, да, изпуснахме една голяма възможност, но това не променя идеите или плановете за следващия мач - всичко си е в нашите ръце. Все още съм уверен и искам да бъда позитивен. В този ключов момент от сезона ние все още имаме шансове да финишираме в Топ 4 благодарение на упоритата работа, която свършихме. Като цяло можем да се гордеем с този сезон. Сега сме разочаровани, но трябва да се съвземем и да се подготвим за гостуването на Уулвърхемптън", обяви Емери, цитиран от Evening Standard. /БГНЕС