Мениджърът на Арсенал Унай Емери е готов да хвърли „в боя” новото попълнение Денис Суарес още през уикенда срещу Манчестър Сити.

ОФИЦИАЛНО: Арсенал обяви трансфера на Денис Суарес

„Артилеристите” пътуват до „Етихад” в първия си мач след края на зимния трансферен прозорец, като Суарес пристигна от Барселона под наем до края на сезона. 25-годишният футболист, който има един мач за Ман Сити в кариерата си, е единственото ново попълнение на Арсенал през зимата.

Споразумението между двете страни пък позволява на Арсенал да закупи испанеца след края на сезона, като той ще играе повторно под ръководството на Емери, след като бяха заедно в Севиля.

„Ще взема крайното си решение в събота. Той тренира индивидуално в четвъртък. В петък обаче бе с групата, което е добре. Неговата адаптация върви повече от отлично”, сподели Унай Емери преди мача със Сити.

„Той е играч с качества и смятам, че ще ни помогне с неговата сила. Друго важно е, че неговите амбиции са големи и знае какво се желае. Добро предизвикателство е да се опита да ни помогне”, продължи наставникът на Арсенал.

Победа за Ман Сити в мача пък ще доближи тима на Хосе Гуардиола на две точки от лидера Ливърпул, който гостува на Уест Хем в понеделник.


И двата мача ще може да гледате в каналите на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Манчестър Сити посреща Арсенал в неделя от 18,30 часа. Ливърпул пък ще гостува на Уест Хем в понеделник (4-и февруари) от 22,00 часа.


Именно Сити бе първият съперник на Емери в Англия, като в откриващия кръг на Премиършип „гражданите” надвиха Арсенал с 2:0. „Ще бъде много тежък мач, тъй като ще играем срещу най-добрите. Те, както и Ливърпул правят невероятен сезон. Факт е, че Сити загубиха някои мачове, но това бе инцидентно. Когато са домакини, е трудно за всеки гост в Манчестър. Искаме да покажем на всички, че можем да се противопоставим. Всеки играч има желанието да покаже най-доброто от себе си в неделния дуел”, продължи Унай Емери.

Унай Емери Хосеп Гуардиола

източник: Gulliver/GettyImages

И докато Суарес чака своя дебют за Арсенал, то мениджърът на „топчиите” получи допълнителни добри новини, след като капитанът на тима – Лоран Кошчелни, се завърна на тренировъчното игрище, след като Ромелу Лукаку му разби челюстта. Ейнсли Мейтланд-Найлс няма да играе, тъй като има болки в коляното.