Мениджърът на Арсенал Унай Емери ще си даде още време, за да определи титулярния капитан на тима и неговите заместници.

Испанецът държи да разполага с 5-има футболисти, които са готови да поемат отговорността след раздялата с Лоран Кошчелни и Аарън Рамзи, които имаха доста сериозен стаж при „топчиите”.  До момента наставникът твърди, че е сигурен за трима от потенциалните капитани, като решението му се усложнява от начина, по който е регулиран летния трансферен прозорец в Европа.

„Както можете да разберете, ние променихме доста състава си в последния момент, а в същото време Лоран Кошчелни, който беше наш първи капитан, ни напусна преди 5 дни”, каза Емери.

„Освен това дойдоха и нови футболисти. Сега имаме нужния състав и приключихме на трансферния пазар, но той все още е отворен в други страни. За съжаление, макар че можехме да подпишем с някои футболисти, в следващите 25 дни бихме могли да загубим свои играчи. Това е причината – искам да съм наясно с окончателния състав, за да избера своите капитани.”

„Към момента имаме трима: Гранит Джака, Месут Йозил и Начо Монреал. Искам да прибавя още двама към тях, за да бъдат нещата същите, както и в предсезонната подготовка, когато имахме петима”, допълни Емери.