Мениджърът на Арсенал Унай Емери имаше известни претенции към дузпата, която Ливърпул получи в днешното дерби срещу „топчиите” от 3-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци победиха с 3:1, а испанският специалист изрази гледище, че представянето на неговия тим в никакъв случай не е било обезкуражително.

„Днес през първото полувреме работихме добре като колектив. Направихме някои много добри преходи от защита в атака и имахме някои положения, но през втората част дузпата срещу Салах беше твърде леко отсъдена. След 2:0 реакцията ни беше добра. Трябваше да атакуваме и да направим нещо по-различно в мача”, коментира Емери.

„Да, разочаровани сме, че загубихме 3:1, но като гледам определени футболисти, можем да бъдем оптимисти. Трябва да подобрим играта си по владението на топката и когато сме под напрежение, ала Ливърпул е най-добрият в това отношение.”

„Трябва да бъдем реалисти, но бихме могли да сме по-близо до тях. За мен днешния ден, като изключим резултата, показа някои добри периоди за нас”, завърши Емери.