Мениджърът на Арсенал Унай Емери говори след поражението на неговия тим от Уест Хем с 0:1. Испанецът довери, че тимът му е имал нужната класа да вземе успеха на „Олимпийския стадион” в Лондон, дори без Месут Йозил.

Германецът бе оставен извън групата на „топчиите” в лондонското дерби, в което Деклан Райс вкара, за да раздели двата отбора. Физическото състояние на Йозил бе добро преди срещата, но въпреки това Емери заложи на Еди Нкетия и Аарън Рамзи на скамейката за своя тим.

„Имаме достатъчното футболисти, за да бяхме спечелим днес и да проработи плана ни. Може би с още един атакуващ футболист на пейката, то нещата щяха да са други, ала смятам, че имахме нужният квалитет в състава”, каза Емери пред репортери.

„Реших, че именно тези състезатели ще са достатъчни, за да спечелим този мач. Печелили сме с Йозил, губили сме с него – не можете да кажете, че един играч е определящ за крайния изход на някоя наша среща. Тренира нормално през тази седмица, но днес тези момчета заслужаваха да са в групата. Работим с всички, но днешното ми решение е това”, продължи странно Унай Емери без да даде яснота защо Месут Йозил в крайна сметка не бе в групата на Арсенал за съботния дуел.

„Резултатът е лош за нас. Загубихме добра възможност да спечелим три точки, които щяха да ни доближат до Челси и другите тимове в битката за Топ 4, но загубихме. Искахме да се представим по-добре. Не контролирахме събитията на терена, както желаехме. Поглеждайки към шансовете, то не смятам, че резултатът е заслужен. Не допуснахме много опасности пред нашата врата, а в първите 20 минути създадохме положения, които ни накараха да мислим, че ще спечелим. След това стана сложно, тъй като загубихме ритъма си”, завърши Унай Емери.

Загубата остави Арсенал на три точки зад зона „Шампионска лига” зад Челси, но „сините” са с мач по-малко.