Мениджърът на Арсенал Унай Емери призна, че не е разсъждавал върху евентуална раздяла с плеймейкъра Месут Йозил, който, изглежда към този момент, не попада в сметките му. Испанският наставник дори заяви, че 30-годишният играч може да осъществи завръщане на терена в дербито срещу Челси.

В редица случаи през този сезон бившият германски национал оставаше извън титулярите (а понякога и извън групата), като в повечето случаи от клуба информираха, че става дума за контузии. В същото време обаче не е далеч от истината да се каже, че невинаги, когато играеше, Йозил се представяше на познатото ниво.

При най-скорошния мач – загубата от Уест Хем с 0:1 – Йозил не беше в групата, като Емери настоя, че неговият играч тренира регулярно оттогава насам и попада в сметките му за двубой на „Емиратс” в събота.

„Той имаше контузии. Понякога беше окей, понякога - не”, заяви Емери. „Искам всеки футболист да бъде в идеално състояние за всеки мач. При Йозил е същото.”

„Той не игра в последния ни мач, но сега в събота има вероятност да бъде в нас. До момента тренира регулярно.”

„Искам да осигуря постоянство на всеки наш футболист. Това невинаги е възможно. Най-важното в момента е, че той може да ни помогне.”

„Каква е вероятността да си тръгне? Не мисля по този въпрос. Мисля единствено как той би ни бил от полза.”

„До този момент той го направи неведнъж през сезона с добри представяния, а понякога и с не чак толкова добри. След тези две седмици на усилена работа той може отново да е готов”, заяви Емери.