Мениджърът на Арсенал Унай Емери обясни причината защо германският полузащитник Месут Йозил не е бил в групата на Арсенал за срещата с Уест Хем. Халфът на „артилеристите” е бил изморен и испанският наставник е преценил да го остави да почине.

„Истина е, че Йозил беше много уморен в петък, а преди мача с Уест Хем говорих с докторите, които ми казаха, че е по-добре да почива. Днес той бе с нас, тъй като се чувстваше по-добре, но не бе в групата, тъй като нямаше как да ни помогне”, сподели емери.

Йозил има 198 срещи за Арсенал, откакто пристигна през 2013 година от Реал Мадрид, в които е вкарал 37 гола и е регистрирал 71 асистенции.

Мениджърът на Арсенал също така говори за първата си победа начело на Арсенал (3:1).

„Трите точки са изключително важни. Днес видях много добри неща, но трябва да се подобряваме. Победата е важна за нашите фенове. След като губихме с 0:1, то видях позитивна реакция от страна на нашите футболисти. Резервите ни също така направиха разликата. Това е причината те да са в нашата група, тъй като могат да помогнат във всеки един момент”, продължи Емери.

Начо Монреал и Дани Уелбек бяха точни за Арсенал, а Иса Диоп си вкара автогол през второто полувреме.

„Ясно е, че трябва да работим още много. Победата ще даде увереност на играчите ни. През първото полувреме трябваше да бъдем малко по-спокойни. Видях, че играчите ни искат да покажат на феновете, че могат да направят каквото се желае от тях, но прибързвахме леко”, продължи мениджърът.

„Трябва да контролираме по-добре топката и да придобием нужния баланс между отделните линии”, завърши Унай Емери.

Арсенал ще гостува в четвъртия кръг на Висшата лига на новака Кардиф.