Мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че Месут Йозил все още е ключова част от състава на "топчиите" и че птборът се нуждае от неговите качества, за да се бори за постигане на целите си през този сезон. 

Йозил не беше на разположение за последните два двубоя на Арсенал срещу Бърнли и Ливърпул поради различни причини, но се очаква да готов за голямото севернолондонско дерби в неделя. Независимо от слуховете, че Йозил може да бъде продаден преди затварянето на  европейския трансферен прозорец, Емери каза, че германецът може да е изключително ценно оръжие. 

"Месут Йозил ни е нужен - на първо време е нужно той да тренира редовно и да е на разположение за всеки двубой. Миналата седмица, например, той не беше на 100% и затова не мо беше и в състава срещу Ливърпул. Тази седмица той е много по-добре в кондиционно отношение и се надяваме, че ще продължи по същия начин", сподели испанецът. 

"Той ни е необходим, защото привнася нещо различно в нашия отбор. Това е много ценно, тъй като ни дава допълнително разнообразие за избор на стратегия и възможност за спечелване на различни мачове. Неговото качество ни е нужно". 

"Ние сме тук да му помогнем с каквото можем и след това да очакваме, че ще е готов за тренировка и за двубоите", завърши Емери.