Мениджърът на Арсенал Унай Емер иска да види едно по-голямо постоянство в представянето на неговите играчи през този сезон в сравнение с миналата кампания.

„Топчиите“ започнаха добре сезона, след като постигнаха 2 победи в първите си два двубоя от Висшата лига. След това обаче дойде деморализиращото поражение от Ливърпул в гостуването на „Анфийлд“ с 1:3, което повдигна съмнения около способностите на отбора да се бори за призовите места в класирането. Емери не стигна до такива крайности, но предизвика играчите си да са по-постоянни в рамките на 38 двубоя в лигата, както и в следващия мач срещу вечния враг Тотнъм.

„Завършихме само на точка зад Тотнъм миналия сезон, който стигна и до финал в Шампионската лига. Трябва да сме реалисти и оптимисти“, коментира Емери.

„През миналия сезон бяхме в топ 4 през голяма част от сезона, но загубихме точки във важните моменти. Сега трябва да сме по-постоянни по време на цялата кампания. Искам да показваме сериозния си манталитет във всички мачове, не само в специални такива“.

„Срещу Тотнъм излизаме за три точки, за да покажем, че сме конкурентни в рамките на 90 минути срещу финалистите в Шампионска лига, както и заради значението на двубоя за клуба и феновете“, завърши испанският специалист.