Мениджърът на Арсенал Унай Емери посочи главния приоритет пред себе си през следващите дни, а именно – да помогне на своите играчи да преоткрият своята увереност на терена след двете поредни загуби във Висшата лига.

Пораженията от Кристъл Палас (2:3) и Уулвърхемптън (1:3) сериозно влошиха шансовете на „топчиите” да се преборят за място в топ 4 на Висшата лига. След тези резултати лондонският тим е на 5-о място във временното класиране, като изостава с точка зад Челси, който към момента държи последното място, даващо право на участие в Шампионската лига през следващия сезон.

В неделя Арсенал е изправен пред нова тежка задача, защото ще гостува срещу Лестър Сити в 36-ия кръг. Именно резултатите далеч от „Емиратс” са това, което може да коства на „артилеристите” мястото в топ 4.

„Първата ни цел е да възстановим своята увереност”, заяви Емери. „Можем да работим по самочувствието си всяка минута, всеки час, всеки ден, всяка седмица. Преди всичко тренираме и се готвим за голямо представяне, с което ще гоним трите точки.”

„На индивидуално ниво за неделя първото, което трябва да вземем под внимание, е собственият ни капацитет. Трябва да бъдем постоянни както в дефанзивен, така и в офанзивен план.”

„Трябва да се адаптираме спрямо стила на съперника, но и останалото е важно. Нужно е да бъдем готови, за да изпълним тази адаптация”, добави Емери.