Наставникът на Арсенал Унай Емери не пожела да коментира бъдещето на уелсеца Аарън Рамзи. Той сподели, че решението дали да остане, или да си тръгне ще бъде изцяло на полузащитника. 

В началото на октомври Рамзи сподели, че не смята да напуска клуба през януари, въпреки пропадналите проговори за новия му контракт с "артилеристите". Настоящият договор на Рамзи с Арсенал изтича през лятото на 2019 г. Бъдещето на играча обаче остава неясно.

"За мен януари е много далеч, мисля само за мача с Лестър в понеделник. Искам всички играчи да са добре ментално, а мотивацията да бъде само за победа", сподели испанският наставник.

"Фокусът ми е върху всеки следващ мач. Бъдещето е утре, но по-далеч. Бъдещето на който и да е играч не е приоритет сега. Искам представянето на Рамзи да бъде като на всеки друг. В последния мач той започна от пейката и игра само 25 минути, но се представи добре. В понеделник очаквам същото", добави Емери.

Арсенал е в серия от девет поредни победи във всички турнири. В класирането във Висшата лига "топчиите" са четвърти с актив от 18 точки. В следващия девети кръг тимът приема Лестър на "Емирейтс".