Треньорът на Арсенал Унай Емери все още има надежда, че може да убеди капитана на лондончани Лоран Косиелни да остане в клуба и за настоящия сезон. Все пак, ако това не се случи, клубът ще прибегне към закупването на нов бранител.

Косчелни отказа да замине с отбора на предсезонното турне в САЩ, което доведе до солидни глоби за играча. Французинът има желание да се завърне в родината си, като претенденти за подписа му са Бордо и Рен. Треньорът Емери обяви, че решението ще се вземе между играча и клуба.

„Боря се да го убеда да остане, но бих уважил и желанието му да напусне, защото това е едно много лично решение. Все още се надявам да бъде с нас и през следващия сезон. За момента обаче той желае да напусне и ние трябва да обмисляме вариант за това как да се подсилим“, обясни испанецът.

„Той е много важен за нас. Ще е по-добре за нас да остане, защото това ще ни промени идеята за позицията на централния защитник и ще е много различно, ако не е при нас“.

„Говоря с него, за да можем да изясним ситуацията. Със сигурност обаче ни трябва защитник като него. Имаме много централни защитници и то добри, затова трябва да сме напълно убедени, че новият централен защитник ще е по-добър от това, с което разполагаме. Трябва да изясним ситуацията до 8-ми август, когато приключва трансферния прозорец“, завърши Емери.