Мениджърът на Арсенал Унай Емери потвърди, че Киърън Тиърни ще получи игрови минути в двубоя срещу Стандарт Лиеж в Лига Европа.

Шотландският национал игра едва 77 минути след присъединяването си към „артилеристите“ от Селтик през лятото, като бранителят пропусна гостуването на Манчестър Юнайтед в понеделник, завършило наравно 1:1, след като все още не беше възстановен напълно от контузията в слабините.

Емери потвърди, че Тиърни ще играе срещу белгийците на „Емирейтс“, а Арсенал ще търси втори последователен успех след класическото 3:0 над Айнтрахт във Франкфурт.

„Той все още се нуждае от време, самочувствие, тренировки и игра. Утре е добра възможност, той е готов за игра. Ще му отнеме време и самочувствие, но той ще ни покаже докъде е прогресирал“, обясни испанският специалист.

Тиърни бе оставен извън състава на Шотландия във вторник за мачовете с Русия и Сан Марино, като Емери вярва, че е твърде рано защитникът да се завръща в националния отбор.

Запитан относно това дали е разговарял със селекционера на шотландците Стив Кларк, той отвърна: „Не, попитах Киърън вчера, защото изчаквахме той да бъде на наше разположение за постоянно. След неговите травми, всяка стъпка е важно да бъде правена постоянно. Той не игра в Манчестър заради лек проблем, нищо сериозно, но лекарят ни посъветва, че е по-добре да работи индивидуално и да се подготви за следващия мач. Ако действаме внимателно с него, то е важно това да не се случва и в националния отбор. Не смятаме, че е подходящо той да се завърне там сега.”

„Той ще играе утре и да се надяваме, че ще бъде напълно здрав физически, психически и тактически с представянето си срещу Стандарт. С нас той може да играе, но няма да рискуваме с включването му в много срещи в кратък период от време“, завърши Емери. /БГНЕС