Мениджърът на Арсенал Унай Емери показа ясно, че не смята да прави големи изводи от загубата на своя тим с 2:3 от Саутхемптън в 17-ия кръг на Висшата лига. Наставникът на „топчиите” видя от първа ръка как серията на неговия тим от 22 поредни мача без загуба на всички фронтове приключва на „Сейнт Мерис” и посочи главните причини за това.

„Загубихме, в хода на 90-те минути имахме различни проблеми.  През второто полувреме играхме по-добре, бяхме повече в мача, имахме контрол и създавахме повече шансове в сравнение с тях”, каза Емери.

„С много малко действия те стигнаха до трето попадение. Заслужиха го, защото играха с огромна мотивация. Нашият футбол беше подобен на този, който играхме по-рано през сезон, но сега резултатът беше различен.”

„Мисля, че момчетата се потрудиха добре. Дори новини за Кошчелни, който игра силно през 90-те минути. Джака беше добър, Лихтщайнер – също. Не допуснахме твърде много ситуации пред вратата си, но тяхната ефективност беше висока. Шансовете ни за гол бяха налице, можехме да вкараме и повече от два гола, но не го сторихме. Контролът по време на мача беше повече при нас, отколкото при тях.”

„Дали ще правим януарски трансфери? Още не зная. Не разполагаме с кой знае какви възможности, но може и да помислим да подпишем с някого, който да ни помогне. Това ще бъде при положение, че другите ни футболисти не могат да ни помогнат с представянето си”, добави Емери.