Почти сигурно изглежда, че Луис Енрике няма да бъде следващият мениджър на Арсенал, ако се вярва на английските медии. Те продължават с разкритията за пазарлъка между испанския специалист и „топчиите”, като финансовите претенции на първия получиха ново измерение под формата на трансферен бюджет от 200 милиона евро.

Луис Енрике иска 15 милиона заплата от Арсенал

На Острова вече разкриха желаната от 47-годишния треньор заплата -15 милиона паунда на година. В цялата история на „артилеристите” няма мениджър, който да е получавал възнаграждение от подобна величина.

И ако в това отношение има някакви надежди за компромис при преговорите, то по отношение на парите за нови играчи Енрике е бил категоричен, че желае да разполага с крупна сума. Испанецът е заявил, че само с мащабна чистка ще успее да върне лондончани към дните им на слава.

Луис Енрике е по-близо до Челси отколкото до Арсенал

Шефовете на Арсенал са известни с това, че нямат навика да пръскат огромни трансферни суми, а през последните години голяма част от негативизма в тази връзка обра оттеглящия се дългогодишен наставник Арсен Венгер. 200 милиона паунда за трансфери е бюджет, който е по силите на много малко отбори в Европа. Затова и от Арсенал са казали на Енрике, че могат да му осигурят само едно голямо име през лятото.