Арсенал и Челси се изправят един срещу друг в пореден двубой, очакван с нетърпение от феновете на английския футбол. Този път двата гранда ще премерят сили за място на финала на Карабао къп, като първата среща на „Стамфорд Бридж“ завърши без голове. В битката за титлата пък един от двата гранда ще срещне лидера във Висшата лига Манчестър Сити.

Определено ни очаква епичен сблъсък с огромен заряд, имайки предвид последните срещи между двата тима. Арсенал и Челси премериха сили цели три пъти в рамките само на няколко месеца. Засега стратегиите на Антонио Конте не вършат огромна работа, тъй като в края на миналия сезон "сините" загубиха финала за ФА Къп.

Конте иска финал за Купата на Лигата

Няколко месеца по-късно "артилеристите" им отнеха и триумфа за "Къмюнити Шийлд", а от началото на настоящата кампания двата тима така и не успяват да излъчат победител в срещите помежду си.

Иначе Челси най-после се завърна на победния път, след като нямаше такава в последните си пет мача. През уикенда "сините" се наложиха с убедителното 4:0 над Брайтън и така продължиха серията си без загуба вече в цели 12 мача. В дефанзивен план защитниците изглежда си вършат отлично работата като в 7 от последните 9 мача Челси няма допуснат гол във вратата си.  По пътя към полуфинала в Карабао Къп Челси преодоля отборите на Нотингам, Евертън и Борнемут.

Челси без двама ключови играчи срещу Арсенал

Конте обаче има далеч по-сериозни проблеми за разрешаване, които не са свързани със статистическите данни. Италианският специалист няма да може да разчита на двама от ключовите си играчи в лицето на Алваро Мората и Сеск Фабрегас. Испанският нападател има проблеми в гърба, които ще му попречат да вземе участие в днешния двубой.

Също така шансовете Тибо Куртоа, Гари Кейхил и Дани Дринкуотър да се завърнат в игра са 50:50, което още повече усложнява задачата на Конте.

Официално: Санчес е футболист на Юнайтед, Мхитарян подписа с Арсенал

В Арсенал пък засега всичко изглежда да върви по мед и масло, що се отнася до контузени играчи. "Топчиите" се разделиха с голямата си звезда Алексис Санчес само преди няколко дни и взеха в замяна Хенрих Мхитарян. Арсенал обаче засега се справя отлично и без чилийския нападател, след като отнесе Кристъл Палас с 4:1 на "Емиратс". 

Преди това "артилеристите" също нямаха победа в пет поредни мача. До тук в турнира те отстраниха Донкастър, Норич и Уест Хем.

Също така се очаква с нетърпение дебютът на арменския национал, който взе фланелката с № 7 в отбора, като това може да се случи още тази вечер. 

Очакваме отново една спираща дъха битка, която без съмнение ни е гарантирана, като на терена са Арсенал и Челси. Не пропускайте да я проследите на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на GONG PLAY.  Най-интересните материали и видеа от двубоя пък ще намерите на GONG.BG.