Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Патрис Евра разкритикува остро „ниския манталитет” на Арсенал и сравни отбора с „бебета” след загубата с 0:1 от Шефилд Юнайтед.

Проблемите на „топчиите” при визитите във Висшата лига продължават, след като пропуснаха да се изкачат до третото място в класирането, след като Лис Мусе вкара през първото полувреме за „остриетата” на „Брамал Лейн”.

Евра, който бе гост в студиото на Sky Sports, използва телевизионното гостуване, за да каже как е наричал отбора на Арсенал по време на кариерата му в Ман Юнайтед.

„Шефилд заслужаваше да бие, а аз не съм изненадан от това. Използвах да ги наричам „бебетата” преди 10 години, когато играех в Англия. Това е истината. Не е да не ги уважавам. Те винаги са добри, но никога не печелят. Радвах се, когато идваше мач с тях, защото знаех, че ще ги бием. Дори когато дойде Робин ван Перси при нас, на първия ден му стиснах ръката и му казах: „Добре дошъл в клуба на мъжете”. В началото той беше учуден, но после ми каза, че съм прав”, продължи французинът.

„Не виждам лидерство при тях или характер, който да го поведе. Изглеждат слаби. Имат играчи като Давид Луис, Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет, но все нещо липсва при тях. Матео Гендузи е в средата на терена, но преди това той игра във второто ниво на Франция, дори не игра често, а е най-добрият играч в този отбор. Уважавам Оба и Лаказет, но ако тези хора не вкарат голове, те са в голям проблем. Нищо не се променя. Арсен Венгер се махна, а е същото”, продължи с критиката Евра.