Футболистите на Арсенал Месут Йозил и Александър Лаказет подкрепиха тактическите промени на новия мениджър Микел Артета, въпреки че тимът има едва три победи във всички турнири откакто испанецът дойде на „Емиратс“. Към момента „артилеристите“ заемат десетата позиция във Висшата лига, на десет точки от зона Шампионска лига.

„Като отбор ние сме много по-щастливи и всички искат да се раздадат за клуба. Особено тактически ние се подобрихме доста и се надявам в бъдеще ще станем по-успешни“, бяха думите на Йозил.

Лаказет, който пък все още не се е разписвал откакто Артета е начело на лондончани, подкрепи своя съотборник и добави:

„Вече сме по-сплотени. По-добри сме тактически и ще има голямо подобрение през следващите няколко седмици“, заяви Лаказет.

Крайният бранител на тима Ектор Бейерин също бе на мнение, че отборът върви нагоре след  идването на Артета.

„Микел Артета има нова философия и начинът, по който се опитва да я приложи в последните няколко мача, ще настъпи голяма промяна “, каза той пред клубния сайт.

"Смятам, че понякога трябва да бъдем малко по-ефективни, но това също е нещо, което идва с увереността. Сигурен съм, че ще видите това много бързо. За нас обещанието е, че ще се опитаме да ставаме по-добри с всеки изминал ден. Когато дойде нов треньор, има различни неща, които изисква от нас“, допълни още Бейерин.