Младият полузащитник Матео Гендузи премина в Арсенал от френския Лориен през това лято за 7 милиона паунда. Халфът бе едно от първите нови попълнения на новия мениджър Унай Емери и постепенно се утвърждава в състава на „топчиите”.

Французинът потвърди, че интерес към него е имало и от шампиона на Франция Пари Сен Жермен, ала мениджърът на „топчиите” Унай Емери е основната причина той да предпочете лондонския отбор.

„Мениджърът ни е причината аз да избера да продължа кариерата си в Арсенал. Той наистина показа, че ме иска, а това ме убеди да дойда в Лондон. Емери е чудесен мениджър, а резултатите го доказват”, сподели Гендузи.

„Факт е, че ПСЖ имаше голям интерес към мен, както и други тимове. Имаше разговори с тях, но за мен най-доброто възможно решение бе да се присъединя към Арсенал. От самото начало те представиха идеите си, които ми харесаха и ми спомогнаха да направя бързо своя избор. Като бях по-малък гледах много мачовете на отбора, но е факт и че френската диаспора в исторически план е оставила трайна следа във футболното ми съзнание”, каза още Матео Гендузи пред френските медии.