Голяма заплата на Месут Йозил стои в основата на невъзможността Арсенал да продаде звездата си през изминалия трансферен прозорец.

Лондончани не са доволни от факта, че трябва да плащат по 350 хиляди паунда седмично, а полузащитникът дори не влиза в плановете на Унай Емери за мачовете.

Фактът, че Месут Йозил остана в Лондон, докато съотборниците му претърпяха унижение като гост на БАТЕ Борисов от Лига Европа (0:1), засилва още повече проблема, пред който са изправени в клуба.

Работата по намирането на нов отбор за бившия немски национал вече започна. „Топчиите” обаче трудно ще открият  кандидат, заради голямата заплата на играча. Клубовете не са особено доволни, че би трябвало да плащат по 18 милиона на сезон, както и да доплатят за трансферна сума.

Въпреки неприятната ситуация, в медиите отново се появи информация, че Месут Йозил не иска да напуска „Емирейтс” под наем и ще настоява за постоянен трансфер. Футболистът има своите условия, които ще се опитва да гони докрай.

В същото време Унай Емери е дал ясен знак на борда на директорите, че не вижда място за Месут Йозил в дългосрочната си визия за отбора.