Централният защитник на Арсенал - Давид Луис, се надява да остане при "топчиите", въпреки че договорът му изтича в края на настоящата кампания.

Бразилецът получи червен картон при загубата снощи от Манчестър Сити с 0:3, а освен това допусна грешка при първия гол в мача.

"Трябваше да взема решение през последните два месеца, но не го направих", каза Луис пред "Скай Спортс".

"Относно договора ми с клуба, дали искам да остана тук или не. Имам 14 дни до края на контракта ми и това е. Трябваше да опитам да реша бъдещето си най-рано, но не го направих. Не искам да използвам това като алиби или извинение. Вината е моя. Обичам да съм тук. Ето защо продължавам да тренирам усилено", каза бразилецът.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че не е наясно около бъдещето на защитника.

"Знам какво се случи днес. Знам начина, по който Давид реагира. Познавам го добре, не само като играч, но и като човек. Той винаги се опитва да даде най-доброто от себе си при условие, че е в състояние, и той се опита отново, но това не се получи за него и за отбора Това е всичко", заяви Артета.

Луис се извини за грешките си в мача.

"Вината е моя. Отборът се справи добре, особено с 10 души. Треньорът е невероятен, всички играчи са невероятни. Това бяха мои грешки. Искам да съм тук. Треньорът го знае. Той също иска да остана", добави бразилецът.