Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола благодари на Арсен Венгер за неговата визия и уважението му към футбола.

Гуардиола, който се е изправял в своята кариера 14 пъти срещу Арсен Венгер заяви, че винаги е било удоволствие за него да се състезава с 68-годишния французин.

„Венгер има цялото ми уважение към това, което направи за футбола. Висшата лига е за огромни личности като Арсен. Това е за всичко, което е направил – неговата визия, уважението към футбола“, коментира Гуардиола.

„Надявам се, че той ще остане част от световния футбол по различен начин с опита, който притежава в Арсенал, УЕФА, ФИФА…Не знам. За мен беше удоволствие да се изправям срещу него тук, а и преди това с Барселона и Байерн Мюнхен“, добави Пеп.

Моят Арсен Венгер!

47-годишният Гуардиола смята, че 22-годишният престои на Венгер в Арсенал е малко вероятно да бъде повторен от друг треньор в съвременната игра.

„Трудно е да бъдат повторени примерите на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, както и този на Арсен Венгер в Арсенал. Това е много сложно. В съвременната игра мениджърите са подложени на невероятен натиск, а спортните директори със съответните пари нямат същото търпение. Това важи също така за Испания и Италия. Ще бъде трудно да се намери човек, който да остане 22 години начело на един и същи отбор“, каза още Хосеп Гуардиола.

Случи се: Арсен Венгер напуска Арсенал!

Ерата "Арсен Венгер" в снимки

От тези 14 двубоя Гуардиола е постигнал 8 победи срещу Венгер, докато французинът има само 3 на своята сметка.

Арсен Венгер обаче остава единственият мениджър, който е побеждавал Гуардиола и в трите периода на испанския специалист – в Барселона, в Байерн Мюнхен и в Манчестър Сити.

Сър Алекс за Венгер: Съперник, колега и приятел