Преди няколко дни мениджърът на Арсенал Унай Емери посочи новия капитан на отбора – Гранит Джака. Швейцарският национал пристигна в Лондон през лятото на 2016 година и бързо се утвърди в центъра на терена, но част от феновете на тима не са съгласни с това решение.

Днес в английските медии излезе информация, че и част от футболистите на отбора не са сигурни в решението на испанския специалист. „Артилеристите“ бяха без капитан след напускането на Лоран Косчелни, Аарън Рамзи, Начо Монреал и Петр Чех.

Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет, Ектор Бейерин и Месут Йозил бяха посочени като четиримата заместници на Джака като капитани на отбора.

Фактът, че Йозил е бил пренебрегнат от Емери, е довел до дискусии в съблекалнята на лондончани, съобщава „Sun“. Бившият германски национал е единственият останал от лидерите на отбора от миналия сезон и това е накарало съотборниците му да са на мнение, че мениджърът не иска да разчита повече на него и затова е избрал Джака за капитан.   

Йозил почти не е играл през този сезон за „топчиите“ и дори беше оставен извън групата на отбора за гостуването на Манчестър Юнайтед снощи.