Мениджърът на Арсенал Унай Емери изглежда, че изпуска контрола върху съблекалнята на "Емиратс". 

Английските медии предават, че не малка част от играчите на Арсенал, особено по-младите такива, открито и цинично се подиграват с акцента на Емери, докато той обяснява своите тактически нареждания. Според източници от тренировъната база това излиза далеч от разумните граници на ведрата шега.

По-опитните в състава все още до голяма степен задържат доверието към испанеца. Доста от играчите харесват Емери като личност, особено тези, които са титуляри под негово ръководство. Редица от тези състезатели обаче започват малко по малко да губят доверието си в мениджъра. 

Голяма част от съмненията около позицията на Емери идват и в следствие на съмненията около тактическия му подход. Редица футболисти не намират логика в постоянните промени в тактическата формация. Друг проблем е и невъзможността на играчите да резберат какво точно иска да им каже Емери поради не толкова доброто му владеена на английски. 

Най-пресният скандал, с който Емери ще трябва да се справя е постъпката на Гранит Джака, който вбеси привържениците на тима по време на двубоя с Кристъл Палас. Сега наставникът ще трябва да взема важно решение дали Джака да започне като титуляр в клювата съботна среща с Уулвърхемптън.