Легендарният бранител на Арсенал от близкото Минало Тони Адамс заяви, че би приел да се завърне в клуба под всякаква форма. Някогашният защитник, който през цялата си кариера бе колоритна фигура, обясни, че е готов на този ход дори с цената да си навлече неодобрението на своята съпруга.

В своят 15-годишен престой при „артилеристите” Адамс завоюва 10 големи трофея (12, ако се прибавят и двата триумфа за Къмюнити Шийлд – б.р.). Като капитан на отбора той го изведе до шампионски титли в три различни декади, което без съмнение го нарежда след най-великите в историята на лондонския гранд.

След края на футболната си кариера Адамс опита да се впусне в треньорския занаят, ала дотук няма особен успех. Той е заставал начело на 4 клуба, постигайки едва 29 победи в 115 срещи. Най-скорошното му назначение беше в Гранада, където вярваха, че Адамс може да ги спаси от изпадане. Катастрофата беше пълна, а англичанинът загуби всеки от 7-те мача, в които беше начело.

Въпреки това самият той не се поддава на разочарованията и мечтае един ден да работи в любимия си тим. „Вижте, ако Арсенал утре ми звънне и поиска от мен да бъда треньор там, ще го сторя. Или ще направя следващото най-добро нещо. Не знам – ако Пер Мертезакер (шефът на младежката академия – б.р.) дойде и ми предложи да водя отбора до 21 години, ще го направя”, обясни Адамс.

„Имам предвид, че заплатата там би била около 26 хиляди паунда, докато си на работа 6 дни в седмицата. Моята съпруга най-вероятно би ми казала: „Знам колко обичаш клуба, но в това няма никакъв смисъл”. Може би ще ми се наложи да тръгна срещу нея. Аз обаче съм готов да върша работа за правилните хора, без значение дали ще ме потърсят от Уест Хем, Челси или Тимбукту”, заяви още англичанинът.