Новото попълнение на Арсенал Гранит Джака се надява, че с доброто си представяне от началото на сезона във Висшата лига ще помогне на отбора да грабне титлата още в първия му сезон с екипа на "топчиите".

Швейцарският национал вече стана любимец на феновете на лондончани след редица добри мачове. Той дойде в отбора от Борусия Мьонхенгладбах за 34 милиона паунда през лятото.

С впечатляващи два гола от далечно разстояние, той беше важна част от състава на Арсенал, който вече е непобеден в 8 мача във всички турнири. Джака обаче предпочита да се концентрира не върху моментната си форма, а върху дългосрочното представяне на отбора.

"Щастлив съм, че вкарах тези два гола, но не очаквайте да правя това всяка седмица. Най-важното е, че отборът се представя чудесно и постига целите си", споделя халфът.

"Очевидно искаме да се представим добре през сезона и да покажем на феновете, че даваме максимума във всеки мач. Разбира се, за да се случи това ще ни трябва и малко късмет по пътя, но ние ще дадем всичко от себе си, за да бъде сезонът успешен", добави той.

"Рано е да се говори какво ще постигнем през тази кампания, но в момента сме в добра форма. Трябва да играем по същия начин и срещу Бърнли в неделя. Ако запазим положителните неща и след почивката за мачовете на националните отбори, ни чака нещо хубаво".

След като показа постоянство в халфовата линия, Джака получи одобрението на феновете, за което той искрено им благодари.

"Очарован съм от подкрепата на феновете. Изумително е как подкрепят целия отбор и мен. Те са уникални. Щастлив съм тук и ще направя всичко за този клуб", завърши швейцарецът.

Мача срещу Бърнли в неделя може да гледате по DIEMA SPORT и по GONG PLAY от 18:30 ч.