Плеймейкърът на Арсенал Санти Касорла не смята, че мениджърът на тима Арсен Венгер вече се ориентирал към приключване на треньорската кариера. Дори напротив – испанецът смята, че френският специалист още дълго време ще води лондончани.

Наскоро 66-годишният наставник отпразнува своя 20-и сезон начело на „артилеристите“, като има договор до края на кампанията. Преди началото на паузата за националните отбори Венгер допусна, че е възможно един ден да стане селекционер на Англия, ако няма никакви клубни ангажименти. На този етап ръководството на Арсенал запазва спокойствие по отношение спекулациите около французина, като преговорите ще започнат в най-удачния момент.

Самият Касорла има собствено виждане по въпроса и е останал с впечатлението, че Венгер не смята скоро да напуска съблекалнята на „топчиите“. „Истината е, че у играчите няма подобно усещане. Шефът не е давал индикации, че това ще му е последната година. Съвсем няма такова нещо“, коментира Касорла.

„Той е напълно фокусиран върху сезона и не знам какво планира за в бъдеще. Днес не бих отхвърлил идеята да ни води още един сезон, защото той не е казвал, че ще напусне.“

„Всичко е в ръцете му, той е човекът, който трябва да вземе решението. Днес бих казал, че той може да продължи. Арсен е иконата на клуба. Той прекара 20 години тук и всяка похвала би била недостатъчна“, добави Касорла.