Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил направи сравнение между настоящия наставник на Челси Антонио Конте и неговият предшественик Жозе Моуриньо. Англичанинът заяви, че португалецът е страхотен треньор, който обаче мисли твърде много за защитата, докато Конте е внесъл нужния баланс при „сините“.

В понеделник вечер лондончани разбиха Милдълзбро с 3:0 и така се нуждаят от още само една победа, за да си гарантират спечелването на титлата във Висшата лига. Конте е на път да повтори постижението на Моуриньо, който също спечели трофея още в дебютния си сезон начело на „сините“ (2004/2005).

Страхотни постижения за асове на Челси в мача с Боро

„Има дебат около Жозе Моуриньо. Всички трябва да се съгласим, че той е велик мениджър, но е защитен“, коментира Невил. „Интересно ми е как бихме могли да опишем Антонио Конте. Аз лично се вглеждам в него и виждам баланса в отбора му.“

„Той също се фокусира върху отбраната, все пак Челси не е отбор на Клоп, Гуардиола или Венгер. Никога не се хвърля безразсъдно в атака.“

„При тях винаги има солидна доза сигурност в защита.“

„Смятам, че Конте в даден момент наистина беше разтревожен от Тотнъм. Той винаги е съсредоточен и напрегнат. Няма да се учудя, ако е същият и в тренировките. Като играч, той беше част от един тим на Ювентус, който губеше титли в последния кръг. Такива неща не се забравят. Със сигурност набива изводите в главите на играчите си“, допълни Невил.