Легендата на Арсенал Робер Пирес призна, че е очарован от формата, която демонстрира плеймейкърът на отбора Месут Йозил. Французинът отиде толкова далеч в похвалите си към него, че сравни Йозил с идола на всички „артилеристи“ Денис Бергкамп.

Германският национал стартира сезона в чудесен ритъм и вече има 7 гола на сметката си във всички турнири. Това хвана окото на Пирес, който има две шампионски титли и три Купи на Футболната асоциация с „топчиите“.

„Нещо при него прещрака. Нещо в главата му просто се отпуши, защото той почна да бележи много“, коментира Пирес.

„Има разлика между миналия сезон на Месут Йозил и този. Сега той мисли малко повече за себе си, а понякога, когато вървиш към вратата, това е много важно, за да отбележиш гол. Месут разполага с много добри качества. Нормално той би могъл да вкара минимум 12 гола през сезона във Висшата лига. Така по мое време правеше маестрото Денис Бергкамп. Сега тази роля е за Йозил.“

„Обожавам и двамата, защото играят толкова добър футбол, но в същото време го правят в името на отбора. Те не мислят за себе си, а за колектива. Това е нещо много важно за бъдещето на Арсенал“, допълни Пирес.

Йозил има договор с „артилеристите“ до 2018 година, като в момента води преговори за преподписване.