Нападателят на Ливърпул Садио Мане заяви след успеха над Арсенал с 3:1, че неговият тим няма право на повече грешни стъпки оттук до края на сезона.

Сенегалският национал се отчете с гол и асистенция в срещата от 27-ия кръг на Висшата лига, а резултатът – в комбинация с издънката на Манчестър Юнайтед у дома срещу Бърнли – върна мърсисайдци в топ 4. С 52 точки те се изравниха с Манчестър Сити, който обаче още не е изиграл своя двубой от кръга и е с мач по-малко.

„До края ни остават 11 мача и ще се опитаме да се концентрираме върху тях“, коментира Мане.

Как почти обезглавиха Ибра и Коутиньо в един и същи ден

„Беше много важно за нас да спечелим срещу Арсенал, защото в понеделник (при загубата от Лестър с 1:3 – б.р.) играхме разочароващо. Най-важното сега ще е да бъдем постоянни, ако желаем да преминем на друго ниво. Нужна е много и усърдна работа.“

Победата над Арсенал донесе и 100-ата точка на мениджъра Юрген Клоп в английския елит. Той постигна този актив в 57 мача, точно като легендарните Боб Пейлси и Джо Фейгън (като техните постижения се смятат при сегашната система от 3 точки за победа – б.р.). Германецът можеше да постигне това много по-рано, ако не бяха петте загуби срещу тимове от дъното на Висшата лига, които тимът допусна.