След период от две победи в осем мача, Арсенал видя титлата във Висшата лига да се изплъзва от ръцете му и Манчестър Сити триумфира с отличието. Някои предполагат, че "артилеристите" могат да се гордеят с факта, че никой не е очаквал от тях да се борят за титлата в началото на сезона, но капитанът Мартин Йодегаард твърди, че играчите на Арсенал не са доволни от начина, по който се е развил краят на сезона.

"Изобщо не сме доволни от края на сезона. Когато разочарованието изчезне и след малко време, предполагам, че ще погледнем назад в този сезон и бъдете горди, но точно сега това е болка и разочарование", започна норвежецът.

"С позицията, на която бяхме през целия сезон, не сме доволни от второто място. Въпреки че това е добро постижение и вероятно всеки би го заел преди сезона, искахме да го спечелим, когато стигнахме до тази позиция. Това е добър знак, че сме разочаровани и мисля, че трябва да бъдем", заяви Йодегаард

Самият Йогегаард е в добра форма този сезон. Капитанът на Арсенал отбеляза или асистира за 22 гола този сезон, което е най-високото му постижение и в двете статистики за двата му пълни сезона в клуба. Въпреки много силното представяне през по-голямата част от сезона, формата на Арсенал в края на сезона беше особено лоша и доведе до това, че "артилеристите" са на осем точки от Сити в последната седмица на сезона.