Бившият нападател на Арсенал Оливие Жиру счита, че „топчиите” са допуснали голяма грешка, като показаха вратата на своя дългогодишен играч и продукт на клубната академия Джак Уилшър.

Само преди дни 26-годишният футболист обяви в социалните мрежи, че напуска отбора на сърцето си след месеци на преговори за подновяването на изтичащия му контракт. Английският национал посочи като един от основните си мотиви разговор с новия мениджър Унай Емери, който наследи властвалия през предишните 22 сезона Арсен Венгер.

В момента Кристъл Палас и Уест Хем са отправили конкретни предложения до Уилшър, пред когото има и варианти за чужбина. Жиру, който беше продаден от Арсенал на Челси през януари, е на мнение, че „артилеристите” са загубили безспорен талант.

„Това са големи новини и аз съм много тъжен да ги чуя. Джак е добър приятел”, коментира 31-годишният френски национал.

„Джак е страхотно момче, много добър футболист, много талантлив. Срамота е, че го споходиха толкова много контузии.”

„През миналия сезон той се върна в чудесна форма и беше хубаво да го гледаме на терена как се наслаждава на играта си и демонстрира сила.”

„Това е голяма загуба за Арсенал и се надявам Уилшър да си намери час по-скоро добър клуб. Пожелавам му само най-доброто, защото наистина го ценя. Надявам се заради него и заради неговото семейство той да се завърне с трясък.”

„Новият мениджър взима своите решения и той е човекът, който носи отговорност за отбора и играча”, завърши Жиру.

Още по темата: 

Емери посочи вратата на първи играч от Арсенал

Уилшър с мъка обяви разлъката с Арсенал, "стреля" по Емери