Капитанът на Арсенал Лоран Кошчиелни преодоля кошмара на тежката си контузия и постепенно отново прави малки крачки към завръщането на терена. Французинът се появи за първи път на тренировъчната база на "артилеристите" след травмата и направи леки занимания без топка. 

По-рано тази година Коза скъса ахилесовото си сухожилие и се очакваше да се върне на терена едва в средата на декември, точно преди началото на натоварения график около празниците. Но явно защитникът изпреварва графика на възстановяването си и ще е на линия още в края на ноември. 

Точно защото вече проведе няколко упражнения, лекарите се надяват, че ще може да се завърне към тренировките на пълни обороти в началото на предпоследния месец за годината и в края му вече да е готов за игра. Засега обаче те не искат да се ангажират и да избързват с прогнозите. 

Другите трима, които са в лазарета на "топчиите" с дълготрайни травми са Сеад Колашинац, Ейнсли Мейтланд-Найлс и Карл Дженкинсън. От този квартет най-рано се очаква от всички да се завърне босненецът - в средата на ноември. Другите се очаква да се появят на терена някъде заедно с Кошчиелни.