Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн счете, че Арсенал има „достатъчно качество”, за да запази своите позиции в елита на Висшата лига. „Топчиите” загубиха с 1:2 от Уулвърхемптън на „Емирейтс” в неделя, което ги остави с 13 точки от техните първи 10 мача, което е най-лошото представяне на тима в историята на Премиър лийг.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Ако може да се търсят позитиви в поражението на Арсенал, то това е, че голът на Габриел беше първият такъв за тима от игра, като отборът на Микел Артета ще играе срещу градския съперник Тотнъм Хотспър идната неделя.

Напрежението около испанския мениджър нараства, а Кийн не пропусна да се заяде с типичното си ирландско настроение, твърдейки, че „артилеристите” все пак имат нужното качество да запазят мястото си при най-добрите в Англия и да избегнат изпадане.

Запитан за предстоящото дерби на  Северен Лондон, Кийн заяви пред Sky Sports: „Те имат най-добрият шанс идната седмица – дерби. Да, няма фенове, така че може би няма да има такова напрежение. Все пак мисля, че Арсенал имат нужното качество да останат в елита. Все още смятам, че са достатъчно силни, за да останат в елита на Англия”, заяви бившият халф в студиото на английската програма.