Днес ще се изиграят няколко двубоя от 35-ия кръг на Висшата лига, които могат да дадат много отговори, касаещи развръзката за титлата в Англия.

Лидерите Челси и Тотнъм имат тежки задачи съответно срещу Евертън и Арсенал. Изходът от тези срещи може да наклони везните много сериозно в полза на „сините“ от Лондон или пък да завърже допълнително интригата за първото място.

Евертън е един от неудобните съперници за Челси в Англия, особено що се отнася за мачовете на „Гудисън Парк“. Лондончани са загубили шест от последните си десет гостувания. От друга страна формата на „карамелите“ като домакини също е впечатляваща. Тимът на Куман е допуснал само една загуба на „Гудисън“ през сезона. Евертън има 12 победи и 17 мача.

В същото време на „Уайт Харт Лейн“ Тотнъм посреща Арсенал в голямото дерби от кръга. Победа за домакините ще означава, че „шпорите“ ще завършат над градския си съперник в класирането за първи път от 1995 година.

Тотнъм има едва една загуба от Арсенал в последните осем дербита на „Уайт Харт Лейн“ . Тя бе през март 2014, а в останалите двубои домакините записаха три победи. Четири мача пък завършиха наравно.

В ранния мач от програмата Манчестър Юнайтед посреща борещия се за оцеляването си тим на Суонси, докато Сити гостува на друг опашкар – Мидълзбро.