Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте изрази недоумението си от решението на Висшата лига да отложи дербито на северен Лондон с Арсенал в неделя.

„Топчиите“ поискаха отлагане на база това, че не могат да разчитат на 13 полеви играчи от първия тим поради контузени футболисти и такива, които са заети с Купата на Африка. Тотнъм вече е с четири мача за първенство за последните два месеца. „Шпорите“ пострадаха от бум на заразени в състава през декември и Конте вярва, че това трябва да остане единствената причина за отлагане на срещи.

„Мисля, че ако Висшата лига реши да отлага мачове заради контузии това означава, че може би трябва да се опитва да направи най-добрия възможен график и да намали броя на срещите. За първи път в живота ми има първенство, което отлага мач заради контузии. Това е много странно и изненадващо заради тази причина“, започна италианецът на пресконференцията си преди гостуването на Лестър.

„Шпорите“ не останаха никак доволни от отлагането на дербито малко повече от 24 часа преди първия съдийски сигнал. Общо 22 мача от Висшата лига бяха отложени за изминалите два месеца, което заплашва да предизвика прекалено сгъстен цикъл в заключителните месеци на сезона.

„Според мен, когато има ситуация да се играе, трябва да играем. Не да отлагаме мачове заради контузии, заради международни ангажименти. Мисля, че имаме голям проблем за разрешаване и това е COVID, но само поради тази ситуация можеш да отложиш мач, не за други ситуации. Честно казано, за първи път в живота ми – и имам някакъв опит във футбола, виждам подобна ситуация. Беше много странно“, завърши Конте.