Вратарят на Арсенал Бернд Лено разкри какво е вдъхновило „артилеристите” за големия обрат срещу големия враг Тотнъм в изминалия кръг от Висшата лига. Германецът сподели, че не разборът на Унай Емери на почивката е дало сили на „топчиите”, а капитанът на отбора – Лоран Кошчелни.

Испанският мениджър на тима спечели първото си дерби на Северен Лондон, след като през първото полувреме отборът губеше с 1:2, но след перфектна втора част Арсенал стигна до крайното 4:2 на „Емирейтс”.

Въпреки, че Кошчелни лекува тежка травма, той винаги пътува с отбора за гостуванията, за да окаже подкрепата си към съотборниците си. „Разбира се, че за мен е трудно да сравня какво е било, когато Лоран е сред нас, тъй като, когато е бил здрав за последно, аз не бях тук. В тренировките обаче виждам как се отнася с всички. Преди мача с Тотнъм, както и на почивката, той бе с нас и отдели по пет минути, за да ни каже колко всъщност е важен този мач. За историята му, за феновете, за клуба, както и за всеки един играч. Лоран е перфектният капитан за Арсенал и напълно заслужава лентата”, сподели Лено пред лондонски медии.

В края на октомври Кошчелни започна тренировки, след като получи травма в коляното през пролетта.